Iowa Of the Love of Liberty "Flow"

Geboren 25-01-2000 - Overleden 12-01-2007

In memoriam Flow

  Flow hebben wij veel te jong moeten laten inslapen. Dit mailtje hebben wij op 12 januari 2007 aan al onze hondenvrienden gezonden:

  "Wij hebben Flow vannacht moeten laten inslapen. Op 25 januari a.s. zou zij 7 jaar zijn geworden.

  Sinds nieuwjaarsdag zijn wij in een sneltreinvaart in de medische molen terecht gekomen. Per dag kon zij slechter lopen en had veel pijn. Zij is zelfs verlamd geweest. Met prednison en pijnstilling leek het even wat beter te gaan. Vanmiddag bleek bij onderzoek in Utrecht een grote tumor in haar ruggenwervel te zitten. Wij hebben haar mee naar huis genomen, met het idee haar naam te eren. Go with the Flow, wij wilden de dagen plukken die zij ons nog kon geven.

  Vanaf 23.00 uur was zij alleen maar aan het huilen en trilde over haar hele lijf, ook kon zij niet meer lopen. Dit was niet zoals wij ons de laatste dagen met haar hadden voorgesteld. Om 1.45 uur hebben wij onze dierenarts gebeld en die heeft haar net laten inslapen. Alle mensen die de afgelopen dagen met ons hebben meegeleefd willen wij bedanken. Het heeft ons erg gesteund.

  Wij kunnen ons een leven zonder onze grootse Flow, met haar fantastische karakter en haar grote persoonlijkheid niet voorstellen. Wij brengen haar dadelijk naar Utrecht voor autopsie, zodat zij misschien nog een bijdrage kan leveren aan de toekomst van andere Flatcoats.

  Ton en Lenk"

Op het moment dat je het ’t meest nodig hebt komen er soms de mooiste dingen op je pad. Voor ons was dat Flow. Ik zal nooit het gevoel vergeten toen ik dat prachtige zwarte bolletje voor het eerst in mijn armen sloot.

Zij groeide uit tot een echte grande dame, met een fantastisch karakter. Samen met haar hebben wij de jachttraining leren kennen. Wij hebben zoveel van haar geleerd. Toch is zij altijd alles op haar eigen manier blijven doen, juist dat maakte haar zo bijzonder.

Helaas is zij veel te jong overleden aan kanker, zij is nog net geen zeven jaar oud geworden.

Flow heeft op ons een onuitwisbare indruk gemaakt. Hoewel we nooit een nestje met haar hebben kunnen fokken, is vanuit haar, onze eeuwige liefde voor de Flatcoated Retriever geboren. Zo leeft zij voor altijd in al onze Flatcoats en in onze harten voort. Onze kennelnaam Flow of Spirits is aan haar opgedragen.

Dankjewel, allerliefste Flow!

Gezondheid

HD C1, C2 Botafwijking 2, Norbergwaarde 35, Patella Luxatie graad 1 links, rechts vrij, Ogen vrij

Werk C- en B-certificaat, WT C en B1 (zie voor een uitgebreid overzicht onderaan deze pagina)
Exterieur Zeer Goed

Stamboom Iowa Of the Love of Liberty

Riversflight Quipar Tom Thumb Larksdown Jet
Evarace Tender Seeker
Riversflight Mella Branchalwood Stroan
Riversflight Inny
Justienne De La Plume Du Pevele Ned. Int. Kamp. Snowmask of Wrenelson Eurohof Nelson Trafalgar
Ned. Int. Kamp. Paddiswood Amber Sherry
Fleur Kamp. Ordin v.d. Menninge
Leigh of Glen Sheallag

Werkresultaten Flow

Activiteit Plaats Punten Plaatsing
WT B1 GRCN Krimpen aan de Ijssel 62
WT B1 FRC Delft 71
WT B1 GRCN Krimpen aan de Ijssel 75
WT B1 FRC Delft 71
WT B1 FRC Oldenzaal 7
WT B1 St Hubertus 61
WT B1 FRC Oldenzaal 73
Teamwedstrijd Onderlinge B 181 3e plaats
Certificaatdag B FRC Ewijk 61
Certificaatdag C FRC Ewijk 44