Loading ....

Pips Harley Of the Love of Liberty "Harley"

Geboren 25-06-2005 - Overleden 19-08-2019

In Memoriam 19-08-2019

Zo stil in huis

Vanochtend is mijn allerliefste Harley in mijn armen gestorven. Vrijdagochtend werd ze ziek, ze kon niet stoppen met overgeven. Ze kreeg een injectie en pillen voor de misselijkheid. Diezelfde middag hebben we samen met vrienden een wandeling over de hei in Vierhouten gemaakt. We waren nog onder de indruk hoe goed Harley was. De dagen daarna hebben we van alles geprobeerd om haar aan het eten te krijgen. Als wij de indruk kregen dat we wat hadden gevonden, haalde ze het volgende moment haar neus hiervoor op. We bleven hoop houden tot vanochtend toen ze ons duidelijk maakte dat het genoeg was.

Dankjewel lief, stoer, trouw, super getalenteerd wijfie voor alles wat we samen hebben meegemaakt. Ik ben je ongelooflijk dankbaar en ik zal je nooit vergeten. Vanmiddag heb ik les gegeven en vond ik even afleiding. Maar bij thuiskomst realiseerde ik mij pas goed wat een enorm groot gat mijn kleine Kruimel achterlaat.

Bij het zoeken naar een mooie foto van Harley, kwam ik deze tegen. Ze was hier een jaar of zes. Als je in haar ogen kijkt zie je haar zieltje en weet je wie ze was.

Dag lieve schat ........ wat ga ik je ongelooflijk missen!

Karakteromschrijving Harley

Harley is een onze kleine charmeur, die iedereen met haar grappen en grollen probeert in te palmen. Omdat ons prinsesje hier ook nog erg lief bij kijkt trappen de meeste mensen erin en bereikt ze haar doel ........ aandacht.

Harley heeft een speciaal plekje in mijn hart. Natuurlijk in de eerste plaats omdat zij bij mij thuis is geboren, maar misschien nog wel meer door de bijzondere band die wij samen hebben. Ze is een gevoelig typje en voelt meteen aan wanneer je niet lekker in je vel zit. Ze weet binnen de korste keren, door haar lieve blik of door iets grappigs uit te halen, een glimlach om je lippen te toveren.

Ook is zij erg aanhankelijk en een echt knuffelbeest. Ze heeft er werkelijk alles voor over om haar genegenheid te tonen. In een onbewaakt ogenblik springt zij huizenhoog om je een dikke vette lik over je neus te geven, hetgeen niet altijd door iedereen op prijs wordt gesteld. Wij zelf moeten er meestal wel erg om lachen, waardoor dit gedrag er niet echt beter op wordt (hè Ton?).

In het werken zijn Harley en ik echt maatjes. Deze workaholic is vooral happy als ze samen dingen met mij kan doen. Dit maakt haar van nature makkelijk te handlen. Waardoor de focus tijdens de training vroeger meer op het eigen initiatief kwam te liggen. Inmiddels zijn beide aspecten goed in balans. Dit heeft tot een prachtig KNJV A diploma geleid en meerdere KNJV MAP A diploma's. Ook tijdens de jacht laat zij zich van haar beste kant zien. Ze werkt niet alleen super op post, maar is ook een kei in het werken voor de voet en stoot dan heel wat wild op.

Harley, mijn oogappeltje, is inmiddels al weer ruim 11 jaar! Ze heeft laatst de VUT wedstrijd van de Nederlandse Labrador Vereniging gewonnen. Elke week traint ze nog op A niveau. Zo lang het nog kan, wil ik haar dit niet ontnemen en genieten we samen van die wekelijkse hoogtepunt!

Gezondheid HD A, botafwijking 0 Norbergwaarde 38, Patella vrij, Ogen vrij
Werk C- en B-certificaat, KNJV B, KNJV A, MAP A, WT C, B1 en B2, VUT wedstrijd NLV en bejaagd in Nederland en Duitsland (zie voor een uitgebreid overzicht onderaan deze pagina)
Exterieur Zeer Goed

Stamboom Pips Harley of de Love of Liberty

Reltub Black Velvet Trialer, FTW DKBRCH, DKJCH, NJCH en SJCHJacht Kampioen Varingo Richboy FTW Claverdon Raffles of Collyers FTA
Feather Boa at Varingo
Reltub Flirtacious Flossy Balsan Luke
Bell Hop
Twinklestar of the Love of Liberty
KNJV A, KNJV MAP-A en deelname NIMROD 2008
Yarowl Yearining Yarny Kamp. Braemist Galway Lad
Ifeeway De La Fontaine De Bersee Nimrod 1998
Yarowl Yeasty Yester Casuarina Tungku Makota FTA
Int. Kamp. Coltsfoots Barn Owl KNJV A, FTA

Werkresultaten Harley

Activiteit
Plaats
Punten
Plaats
VUT wedstrijd NLV Bergenschenhoek 97 1e plaats
KNJV-MAP A Neede (2013)    
KNJV-MAP A Denekamp (2013)    
KNJV-MAP A Kerkwijk (2013)    
KNJV-MAP A Ommen (2012)   10de plaats
KNJV-MAP A Wijchen (2012)   2de plaats
KNJV-MAP A Kerkwijk (2012)   7de plaats
Deelname BKB 2012    
KNJV-MAP A
Biddinghuizen (2011)
518
KNJV-MAP A Hulshorst (2009) 536 4eplaats
KNJV A
Lelystad (2009)
92
1e plaats
WT B2 GRCN
Spaarnwoude
85
1e plaats
WT B2 FRC
Bergschenhoek
87
3e plaats
KNJV B
Delft
75
WT B1 GRCN
Spaarnwoude
86
5e plaats
Clubdiplomadag B NSDTRC
Son en Breughel
74
2e plaats
Retrievertest
Apeldoorn
Met goed gevolg
WT C FRC
Oldenzaal
78
Clubdiplomadag C NSDTRC
Arnhem
45
2e plaats
Certificaatdag C FRC
Oldenzaal
47
1e plaats
WT C Onderlinge
Delft
87
1e plaats
Certificaatdag C onderlinge
Delft
49
1e plaats
Gehoorzaamheid A
Delft
84
Afsluiting Puppycursus
Delft
Uitmuntend