Loading ....

Flathounds Sweet Sugar "Jorja"

geboren 10 maart 2007- overleden op 19 februari 2020

Dag lieve George,

Onze lieve, vrolijke George met haar sterke persoonlijkheid. Zoals ze was, zo is ze ook gegaan. Dag lieve Georgie, dankjewel voor je onvoorwaardelijke liefde. Ik ga je ongelooflijk missen en zal je nooit vergeten!

Flow was Ton’s eerste werkhond en toen wij haar onverwachts moesten laten inslapen miste Ton het al snel om met een hond te trainen. Daarom besloten wij om Jorja uit Denemarken te importeren.

Dit bleek een goede keuze te zijn; onze aandoenlijke George met haar grote ogen en haar funny ears. Funny ears omdat ze, alleen als ze ons of andere bekenden begroet, haar oortjes naar buiten draait zoals een olifantje. Dat ziet er zó lief uit.

Dit pittige, pientere wijfie treedt de wereld vol passie tegemoet. Haar passie maakt haar soms wat al te enthousiast en op zo'n moment vereist het flink wat overredingskracht om haar te overtuigen van je gelijk.

Jorja vindt andere honden eng. Als er tijdens de wandeling een hond aankomt roep ik haar bij mij en geef haar een balletje. Dan gaat het goed. Gelukkig heeft zij nog nooit gebeten, maar ze maakt soms zoveel kabaal dat zelfs ik er nog regelmatig van schrik.

In maart wordt ze al weer tien. Gefokt uit prachtige werklijnen, had zij alles in zich om het als jachthond ver te schoppen. Ton en Jorja trainden op A niveau en zijn één keer door de dirigeerproef gekomen. Zo af en toe heeft ze laten zien dat ze met Ton wilde samenwerken, maar regelmatig was zij overtuigd van haar eigen gelijk. Haar favoriete onderdeel was markeren. Met grote snelheid bracht zij de moeilijkste markeerapporten binnen. Het was fantastisch om haar een lijn te zien lopen, dat zag er echt heel stijlvol uit. Het was voor Ton een hele klus om deze zelfstandige Flatcoat in de hand te houden. Niet alleen daarom maar ook omdat het Ton aan tijd ontbrak is hij gestopt met de training.

Jorja, zeker geen eenvoudige Flatcoat. Dat is ook de reden dat ik niet met haar heb gefokt. Maar wij zijn dol op Jorja. Zeker omdat ze het door haar temperament niet altijd makkelijk heeft. Juist dit raakt ons diep en daarom houden wij heel veel van ons bijzondere Deentje!

Gezondheid HD A, botafwijking 0, Norbergwaarde 40, Patella luxatie vrij. Ogen vrij, Gonioscopie vrij
Werk C- en B-certificaat, KNJV-B, WT C en B1 en Bejaagd in Nederland (zie voor een overzicht onderaan deze pagina)
Exterieur Zeer Goed

Stamboom Flathounds Sweet Sugar

Quills Moonshadow Hide and Seek Reltub Le Moss Of Varingo Belsud Luke
Bell Hop
Belsud Black Gemini Belsud Brown Guiness
Belsud Willow The Wisp
Annsuger Gowran Pheasant Tail Little Red Rooster Of Varingo FTW
Summer Night Dream of Gowran
Bjugel's Chikbrook Lady Mocca Varingo Stormbrook FTA
Bjugel's Chik

Werkresultaten Jorja

Punten Plaatsing
KNJV-B Hardenberg 74  
WT B1 FRC Bergschenhoek 86 4e plaats
Certificaatdag B FRC Krimpen aan de Ijssel 71
WT C NSDTRCN Ottersum 75
WT C FRC Oldenzaal 86 2e plaats
WT C GRCN Spaarnwoude 61
Certificaatdag C FRC Krimpen aan de Ijssel 42
VEG diploma KC (Lenk) Delft 78 1e plaats
EG diploma KC (Lenk) Delft 88 1e plaats
Puppy diploma KC (Lenk) Delft 104 1e plaats