Loading ....

Nestuitjes met 2de Flow of Spirits nestje

Het 12de Flynnderuitje; een workshop van de Deense trainer Carsten Druekær

In het voorjaar van 2020 stond een tweedaagse workshop van de Deense trainer Carsten Druekær in de Flynnder agenda. Hij zou naar Duitsland komen om een training te geven bij hotel Klaukenhof. Helaas hebben wij door covid-19 deze training moeten annuleren. We hebben het hotel gereserveerd voor het voorjaar 2021, maar of we tegen die tijd van dit rotvirus af zijn, moeten we nog maar afwachten ........

 

Het 11de Flynnderuitje; een jachtdag in België

Vijf van de zeven Flynnders gaan regelmatig op jacht. Frans de Vries, baasje van Déroy, had voor de ons een jachtdag in België geregeld. Daar zeiden we natuurlijk geen "nee" tegen. Op 26 augustus 2019 hebben deze vijf Flynnders laten zien hoe getalenteerd ze zijn. Hoe trots ben je dan als fokker. Het was een mooie dag en traditiegetrouw sloten we af met een heerlijk etentje. Lees meer over deze dag op de pagina Nieuws van 29 augustus 2019. Frans super bedankt voor deze geweldige uitnodiging.

Frans met Déroy, Lenk met Phoenix, Birgitte met Rumi, Hans met Nero en Jeanette en Paul met Nura

 

Het 10de Flynnderuitje; een workshop van Iris Erkelens

Voor ons 10de uitje stond een reis naar Engeland geboekt. Ik had Jo Hewison gevraagd om een tweedaagse workshop aan de Flynnders te geven. Maar door onzekerheden rond de Brexit kon dit helaas niet doorgaan. Paul de Vos en Jeanette van Straaten hebben toen hun boerderij ter beschikking gesteld voor alle Flynnderbaasjes en hun honden. Paul had een training bij Iris Erkelens geregeld. Iris had mooie proeven voor ons bedacht, wat was het leuk en leerzaam. We hebben ook een mooie wandeling op Schiermonnikoog gemaakt. Het was fantastisch. Dankjewel Paul en Jeanette voor dit geweldige alternatief en jullie gastvrijheid. Voor meer info en foto's kijk op de pagina Nieuws van 4 mei 2019.

 

Het 9de Flynnderuitje; de fokdag van de Flatcoated Retriever Club

Op 4 mei 2019 had de Flatcoated Retriever Club het Flow of Spirits Flynnder nestje uitgenodigd voor de fokdag. Ongeveer 1,5 jaar na de puppytest, worden Flatcoats op deze dag nogmaals op karakter en werkaanleg beoordeeld. Ook was er een keurmeester exterieur aanwezig om het uiterlijk te beoordelen. Zowel qua exterieur als werkaanleg kwamen de Flynnders heel goed door de test. Om de dag af te sluiten, maakten we eerst een mooie wandeling, waar de nakomelingen van Flynn even hun energie kwijt konden. Tot slot brachten we een bezoek aan een leuk restaurant. Altijd weer een feestje die Flynnderuitjes! Kijk voor meer informatie op de pagina Nieuws van 4 mei 2019.

Déroy, Rumi, Teuntje, Flynn, Nura, Phoenix, Murphy en Nero

 

Het 8ste Flynnderuitje; een SJP-oefendag van Miranda Taal en Lenk Krispijn

De S(tandaardJ(acht)P(roeven)'s kwamen er aan en om nog wat puntjes op de 'i' te zetten, had ik Miranda Taal uitgenodigd, om samen een SJP-oefendag aan de Flynnders te geven. We wilden namelijk allemaal onze B halen. Alle C- en B proeven hebben we getraind. Ging het niet goed dan werd de oefening herhaald om de honden succes te geven. Het was een super gezellige en ook nuttige dag. Miranda en ik hadden een hapje en drankje meegenomen om deze leuke dag af te sluiten. Voor meer informatie en foto's kijk op de pagina Nieuws van 22 juni 2018 op mijn website.

 

Het 7de Flynnderuitje; een workshop van Anke Wolf in Coburg Duitsland

Deze keer gingen we een week met de Flynnders op stap. De reis ging naar Coburg in Duitsland. Ik had Anke Wolf, fokster van mama Flynn, gevraagd een tweedaagse workshop te geven. Anke had hele uitdagende proeven voor ons bedacht in haar eigen jachtveld. De Flynnders waren nog maar twee jaar oud, maar wat deden ze het goed. Wat hebben we allemaal genoten. We hadden geluk want alles werkte mee; het weer, de geweldige workshop, het samenzijn en natuurlijk onze Flynnders. Voor een uitgebreid verslag kijk op de pagina Nieuws van 3 mei 2018.

 

Het 6de Flynnderuitje; een clickertraining van Marjoleine van Doorn

Op 10 april 2018 heeft Marjoleine van Doorn de Flynnders een workshop clickertraining gegeven. Alle Flynnders waren aanwezig. Het was heel gaaf om te zien hoe je dingen simpel aan kan leren met behulp van de clicker. Soms hadden de honden tijd nodig om te begrijpen wat je bedoelde en dan ging het erom dat je geduldig bleef. Hierdoor kan de hond zelf bedenken wat er van hem werd verwacht. Heel leerzaam voor baas en hond. De clicker is zeker een uitstekend aanvullende methode voor de jachthondentraining. Wil je meer informatie en foto's zien van deze super leuke dag, ga dan naar de pagina Nieuws van 10 april 2018. Marjoleine super bedankt voor deze heerlijke dag!

 

Het 5de Flynnderuitje; de Clubmatch van de FRC in Almere

Ons vijfde uitje was op 29 juni 2017 in Almere bij de Club Match van de Flatcoated Retriever Club. We hadden allemaal goed geoefend, sommige hadden zelfs een aantal maanden ringtraining gevolgd. Maar we hadden met veel meer Flatcoatbaasjes de pech om een keurmeester te hebben die niet op de hoogte was dat een kwalificatie "Goed" fokuitsluitend is. Na deze teleurstelling te hebben verwerkt, is het later allemaal goed gekomen. Vijf van de zeven Flynnders hebben inmiddels een Uitmuntend op hun CV staan. Voor meer informatie kijk op Nieuws van 29 mei 2017.

 

Het 4de Flynnderuitje; een puintraining van Marjoleine van Doorn

Voor ons vierde Flynnderuitje had ik Marjoleine van Doorn, eigenaar van Flynnder Teuntje, gevraagd een workshop reddingshondentraining te geven. Marjoleine is al jaren instructeur voor het reddingshondenwerk. Ze had een 'mooie' puinlocatie geregeld. We vonden het in eerste instantie best spannend want naast enorme brokstukken, resten staal en ijzer lag er behoorlijk veel glas in het puin. Maar Marjoleine legde uit dat zelfs haar über gepassioneerde Teun haar tempo aanpast en dat zij zelden had meegemaakt dat een hond zich blesseerde in het puin. Het bleek dat ook voor deze discipline de Flynnders talent hebben. Absoluut een leuke sport voor mens en hond. Voor meer info en foto's ga naar de pagina Nieuws van 22 mei 2017. Marjoleine, Vivianne en Jan super bedankt voor de geweldige en leerzame training.

 

Het 3de Flynnderuitje; een workshop van Annika Christiansen in Denemarken

Voor het derde uitje had ik Annika Christiansen, fokster van onze Jorja, gevraagd een workshop jachthondentraining te geven. Annika is keurmeester en trainer in Denemarken. Voor deze workshop reden we naar Denemarken, waar Birgitte een aantal huisjes in een park had gehuurd. Echt prachtig gelegen aan zee. Na twee dagen hard werken met Annika hadden we een rustdag. Niet alleen de Flynnders moesten bijkomen ........ De dag daarop zijn we het bos in gegaan, waar Paul de Vos een workshop zweetwerk gaf, dat was ook super leuk om te doen. Natuurlijk hebben we ook heerlijk gewandeld, getraind en heerlijk gegeten. Wil je meer weten over dit Deense avontuur met onze Flynnders, kijk dan op de pagina Nieuws van 2 mei 2017. Annika en Paul wil ik bedanken voor de training en Paul bedankt voor het geweldige fotoverslag.

 

Het 2de Flynnderuitje: een workshop exterieur van Wies Boermans

Voor 1 februari 2017 had ik Wies Boermans gevraagd een workshop exterieur te geven. Eén van de voorwaarden om überhaupt met een hond te kunnen werken, is dat hij qua bouw goed in elkaar zit. Wies is keurmeester exterieur en heeft met haar eigen honden prachtige prestaties behaald. Na uitleg over de rasstandaard vertrokken we naar het veld. Hier gaf Wies tips hoe je op een show je de hond het beste tot zijn recht laat komen. Dat was nog niet zo eenvoudig, maar alle goede tips werden opgeslagen en daarna vaak geoefend, want in juni stond de Clubmatch gepland. Het was een leerzame dag en ook heel gezellig om elkaar te zien. Wies super bedankt! Meer info en foto's op de pagina Nieuws van 2 februari 2017.

Nura, Nero, Phoenix, Flynn, Déroy, Rumi en Teuntje

 

Het 1ste Flynnderuitje; een workshop van Paul de Vos

Het eerste Flynnder uitje was op 30 oktober 2016. De Flynnders waren 10 maanden oud en ik had Paul de Vos (eigenaar van Flynnder Nura) gevraagd een workshop te geven. Paul heeft jaren lang zelf jachthondentraining gegeven en ook een aantal boeken over dit onderwerp geschreven. De workshop bestond uit een theoriegedeelte in de ochtend. Na de lunch vertrokken we naar het veld om het geleerde in de praktijk te brengen. Arista fotografie was uitgenodigd om een fotoverslag te maken van deze onvergetelijke dag.

Fientje biedt keurig de dummy aan

Bovenstaande foto is van Phoenix en mij. Wat gaf mijn meisje de apporten al netjes af. Erg trots op Flynnderbaasjes Frans, Jeanette, Hans en Birgitte. Paul super bedankt voor deze geweldig leuke workshop! Kijk op de pagina Nieuws van 30 oktober 2016 voor een uitgebreid verslag en meer prachtige foto's.

Hans met Nero, Jeanette met Nura, Birgitte met Rumi, Lenk met Fientje en Frans met Déroy

Nestuitjes met het 1ste Flow of Spirits nestje

 

Het 2de nestuitje voor de nakomelingen van Bob en Pip