Aankondiging Flatastic nest

Binnenkort wordt Flow of Spirits Silver Skipper ‘Rumi’, dochter van mijn Flynn, gedekt. De Flatastics pups worden bij Birgitte van Vondelen-Jørgensen geboren. Birgitte fokt voor het eerst en gaf mij het vertrouwen de juiste partner voor haar Rumi te zoeken en haar bij alle andere bijkomende zaken van een nest te ondersteunen.

Een jaar geleden had ik voor mijn Phoenix een super leuke reu op de DRC site gevonden. Maar nadat ik, om meerdere redenen had besloten zelf niet meer te fokken, dacht ik dat Brösel vom Timeloberg ook voor Rumi een veelbelovende kandidaat kon zijn.

Willy, Birgitte en ik hebben Brösel in huis en op de wandeling bekeken en ook aan het werk gezien. We hadden een aantal proeven uitgezet waarmee we temperament, doorzettings- en probleemoplossend vermogen konden beoordelen. We waren alle drie helemaal weg van Brösel. Hij past niet alleen qua gedrag, maar ook qua uiterlijk en werkaanleg uitstekend bij Rumi.

Beschrijving Brösel

Brösel is een reu die je onmiddellijk in je hart sluit. Zijn vriendelijke karakter, zachte oogopslag en prettige omgang maken hem tot een zeer aangename reu. Qua uiterlijk behoort hij tot het klassieke type. Hij beweegt licht en gemakkelijk. Hij heeft een goede vacht en is compact gebouwd.
Hij is ongecompliceerd en heeft will to please. Hij werkt met veel plezier en zijn staart maakt overuren. Hij werkt snel en met een uitstekende neus. Hij beschikt over prima probleemoplossend vermogen. Wat ons bijzonder aanspreekt is dat Brösel, ondanks zijn passie, een ‘uitknopje’ heeft. Brösel wordt voornamelijk voor de praktijkjacht ingezet, maar heeft ook een BLP certificaat (te vergelijken met onze WT in B2/A).

Beschrijving Rumi

Rumi is een vrolijke en enthousiaste teef van middelgroot formaat. Ze heeft mooi bone en een gladde vacht, met voldoende bevedering.
Ze beweegt soepel en werkt in zeer hoog tempo met overgave en veel passie. Ze heeft een zeer goede neus, markeert goed, onthoudt gemakkelijk en kan uitstekend en zelfstandig een probleem oplossen. Ze houdt van actie en speelt graag met haar mensen- en hondenvrienden, maar kan zichzelf ook goed bezighouden. Ze is slim en opmerkzaam en altijd in voor welke bezigheid dan ook. Wel heeft Rumi een sterke eigen wil. Rumi gaat mee op de praktijkjacht en is actief in de jachthondensport. Ze laat op beide disciplines goed werk zien. Naast de praktijkjacht en jachthondentraining heeft Rumi als jonge hond ook haar talent voor reddingshondenwerk/speuren getoond. 

Informatie Brösel vom Timeloberg en Flow of Spirits Silver Skipper

Naam: Brösel vom Timeloberg 'Brösel'

Geboren: 28 augustus 2014

Heupen: HD A

Ellebogen : vrij

Patella Luxatie: vrij

Ogen: vrij (distichiasis niet vrij)

Gonio: vrij

Show: Uitmuntend

Werk: JP/R en BLP Jachtpraktijk

Kleurvererving: volgt Bb/EE

Naam: Flow of Spirits Silver Skipper 'Rumi"

Geboren: 8 maart 2016

Heupen: HD A

Ellebogen: vrij

Patella Luxatie: vrij

Ogen: vrij

Gonio: niet vrij

Show: Uitmuntend

Werk: SJP B's/MAP B's Jachtpraktijk

Kleurvererving: BB/EE

Stamboom Flatastic nest

Brösel vom Timeloberg Dark Devotion Obans Obsession Rondix Tosh Wheatmill Gideon
Rondix Kaktus
Beck of Chelborough Blackrake Otello of Collyers
Wave of Wimborne
Aspe vom Timeloberg Arwid of Mount Schievels Waverton Apple Jack
Dark Noble's Arctic-Windsong
Birga von Wulmenau Holly Hunter's Woody Gutherie
Alva von Wulmenau
Flow of Spirits Silver Skipper Dustin Flat-XP Rondix Woodcock at Hawksthorn Tarncourt Gorse
Rondix Mole
Elly Macbeal Flat-XP Bjugel's Djuelpisk Monty
Undine vom Retrieverzwinger
Khila-Flynn Umbra Fida Envy Ashes of St. Helens Gowran Indigo Extra
Conover's Xellent Xperience
Hilaria Umbra Fida Twebell's a French Challenge
Dancing Shadow Acacia

Brösel van Timeloberg x Flow of Spirits Silver Skipper

Uit deze combinatie verwacht ik stabiele, getalenteerde en werklustige puppies. We zijn op zoek naar ervaren en actieve baasjes, die bij voorkeur eerder een Flatcoated Retriever hebben gehad en aan de praktijk jacht en/of jachtenhondensport gaan deelnemen. Maar reddingshonden-, zweet- of detectiewerk zijn ook uitstekende alternatieven.

Heb je interesse neem dan contact op met Birgitte (06 26 70 66 16) of stuur een mail naar Bskriver@hotmail.com.

Een nieuw avontuur

In de herfst van 2020 wil Birgitte van Vondelen-Jørgensen met haar Flow of Spirits Silver Skipper “Rumi” een nestje fokken. Rumi is een mooi meisje en een echt werktalent. Deze dochter van Flynn is slim, snel, kan fantastisch markeren, heeft een goed geheugen en werkt met een uitstekende neus. Ze heeft een sterke eigen wil, maar Birgitte weet inmiddels goed hoe ze dit moet begeleiden.

Flow of Spirits Silver Skipper 'Rumi'

Birgitte had mij gevraagd om te helpen bij de zoektocht naar een reu voor Rumi en andere zaken die bij het fokken van een nestje nodig zijn. We hebben erg veel zin in dit avontuur en hopen dat we mr. Right snel vinden.

Flow of Spirits Flynnder nestje geboren op 8 maart 2016

Flow of Spirits Red Admiral (reu)

Roepnaam: Deroy

Gezondheidsuitslagen: HD A, PL vrij

Werkresultaten: Onderlinge OWT 5de plaats, Onderling KNJV B 3e plaats, Putten 3de plaats SJP B met 76 punten, Heerle SJP B diploma 72 punten, Vriezeveen 3de prijs SJP B diploma 73 punten, Putten WT B1 1e plaats, MAP B 1ste en 2de plaats, 1ste plaats WT B2 Lochem

Bejaagd in België

Showresultaten: Uitmuntend

Flow of Spirits Red Admiral 'Deroy'. Verslag puppytest: Een vrolijk en charmant mannetje met een heerlijke kwispel. Hij vindt werken met zijn baas geweldig en apporteren het einde. Hij werkt vlot en met een super neus. Dit mensgerichte hondje is een echt werktalent. Wel oppassen voor een vertrouwensbreuk want dan kan hij zijn eigen gang gaan.

Flow of Spirits Clouded Yellow (reu)

Roepnaam: Nero

Gezondheidsuitslagen: HD A, PL vrij

Werkresultaten: C-diploma, 43 punten (19-maart-2017) Spaarnwoude en (1-april 2017) 4e plaats Putten, WT C Almkerk, WT C St. Oedenrode 76 punten, Putten SJP B diploma 69 punten, Rilland SJP B 71 punten

Bejaagd in België

Showresultaten: Uitmuntend

Flow of Spirits Clouded Yellow 'Nero'. Verslag puppytest: Een pittig ventje wat precies weet wat hij wel en niet wil. Door deze sterke eigen wil moet je van goede huizen komen om hem voor je te winnen en te houden. Het is belangrijk om een sterke band met hem op te bouwen. Eénmaal in je vingers dan heb je een super werkhondje aan hem. Hij werkt in hoog tempo en met een super (vooral lange) neus.

Flow of Spirits Common Green (reu)

Roepnaam: Murphy

Gezondheidsuitslagen: HD A, PL vrij

Werkresultaten:

Showresultaten: Zeer Goed

Flow of Spirits Common Green 'Murphy'. Verslag puppytest: Dit zelfstandige mannetje weet precies wat hij wil en laat zich door niets weerhouden. Hij is een tikje gevoelig voor geluid maar dit maakt hem ontvankelijk voor menselijke interactie. Het is belangrijk om een goede band met hem op te bouwen. Eénmaal in je vingers dan gaat deze ruwe diamant schitteren. Hij heeft een ongelooflijk goede neus.

Flow of Spirits Mazerine Blue

Roepnaam: Nura

Gezondheidsuitslagen: HD A, PL vrij

Werkresultaten: SjP B , SJP B diploma Gieten 70 punten

Bejaagd in België en Nederland

Show resultaten: Uitmuntend

Flow of Spirits Mazerine Blue 'Nura'. Verslag puppytest: Dit zelfstandige dametje weet precies wat ze wel en niet wil. Met behulp van voer en haar enigszins aanwezigee mensgerichtheid kan je goed contact met haar opbouwen. Dit is essentieel om al haar talenten te laten ontwikkelen. Super neus, snel en slim zijn opvallende kenmerken van dit heerlijke werktalent.

Flow of Spirits Silver Skipper (teef)

Roepnaam: Rumi

Gezondheidsuitslagen: HD A, PL vrij, ED vrij, Ogen vrij, Gonio niet vrij

Werkresultaten: Putten derde plaats SJP B diploma 76 punten, Heerle SJP B diploma 69 punten, Vriezeveen SJP B 72 punten, MAP B diploma's

Bejaagd in België

Showresultaten: 3 Uitmuntend

Flow of Spirits Silver Skipper 'Rumi'. Verslag van de puppytest: Dit vrolijke meisje vindt het heerlijk om samen te werken, maar ze vindt het ook fijn om haar eigen gang te gaan. Ze heeft een goede neus, een goed geheugen en is niet voor één gat te vangen. Het is belangrijk om een goede band met haar op te bouwen, zodat je haar niet verliest en zij haar eigen gang zal gaan. Super stabiel werktalentje.

Flow of Spirits Violet Copper (teef)

Roepnaam: Teuntje

Gezondheidsuitslagen: HD A

Werkresultaten: Detectie en Search and Rescue Dog

Showresultaten: Zeer Goed

Flow of Spirits Violet Copper 'Teuntje'. Verslag puppytest: Dit aandoenlijke meisje met haar pretsnoet, vindt het leven één groot feest. Dit intelligente meisje weet, met de juiste voorjager, precies wat er van haar verwacht wordt. Maar ook foute dingen leert ze snel, dus pas op haar niet te verliezen. Ze werkt snel, met uitstekende neus (zowel lang en kort). Ze ziet alles. Super werkhondje.

Flow of Spirits Holly Blue (teef)

Roepnaam: Phoenix

Gezondheidsuitslagen: HD A, PL vrij

Werkresultaten: GH1 1e plaats, Heerle SJP diploma 71 punten, Veendam SJP B diploma 69 punten

Bejaagd in Nederland, Duitsland en België

Showresultaten: 2 Uitmuntend

Flow of Spirits Holly Blue 'Phoenix'. Verslag puppytest: Een lief en aandoenlijk meisje. Ze heeft even de tijd nodig om te wennen aan nieuwe dingen. Ze vind het heerlijk om met haar baasje te werken en apporteren vindt ze geweldig. Dit mensgerichte wijfie leert snel en heeft een hele goede neus (vooral lang). Ze werkt snel en met een vrolijke kwispel. Het is belangrijk dat haar baasje haar vertrouwen geeft, want dan komt haar werktalent pas goed naar boven.

 

10 maart 2016

De Flynnders zijn geboren

In de nacht van 8 op 9 maart jl. zijn de puppies van Dustin en Flynn geboren. Flynn heeft het zwaar gehad, maar wat heeft ze het fantastisch gedaan. Ze heeft drie reutjes en vier teefjes op de wereld gezet. Het gaat goed met de kleintjes, maar dat kan ook niet anders met zo'n lieve zorgzame moeder. Alle puppies hebben inmiddels een baasje.

Trotse Flynn met haar kroost

Op de pagina Nieuws vanaf 10 maart tot en met 9 mei 2016 kun je de ontwikkelingen volgen van de eerste zeven weken van de Flynnders. Wat heb ik genoten van deze tijd en hoe hard zijn deze weken voorbij gevlogen. Natuurlijk zal ik regelmatige nieuwtjes over het zevental op mijn website plaatsen. Zodra er uitslagen zijn van gezondheid, werk- en showresultaten komen die op deze pagina.

Informatie Flow of Spirits Flynnder nest

De Begeleidingscommissie van de Flatcoated Retriever Club heeft mijn fokplan goedgekeurd. Voor Flynn (zie Flynn) was ik al sinds haar geboorte op zoek naar "mr. Right". Ik heb vele stambomen nageplozen en op papier zag de combinatie Dustin X Flynn er al veelbelovend uit. Toen ik deze Oostenrijkse reu vorig jaar zomer een bezoekje bracht, had ik niet durven dromen dat hij mij zo goed zou bevallen. Ik was op zoek naar een reu met een outcross stamboom omdat ik de overtuiging heb dat we hiermee de gezondheid van ons ras kunnen verbeteren. Naast een vrolijk karakter zijn goede gezondheidsuitslagen, uiterlijk en uitstekende werkkwaliteiten voor mij ook belangrijk. Naar mijn idee heeft deze leuke Flatcoat veel in huis om samen met mijn Flynn voor enthousiaste, vrolijke, sociale, goed gebouwde en prima werkende nakomelingen te zorgen.

Naam: Dustin Flat-XP Naam: Khila-Flynn Umbra Fida
Geboren: 28 maart 2012 Geboren: 24 mei 2011
Heupen: HD-A Heupen: HD-A
Ellebogen: ED vrij Ellebogen: ED vrij
Knieën: PL vrij Knieën: PL vrij
Ogen: vrij, Gonio vrij Ogen: vrij, Distichiasis niet vrij, Gonio vrij
Show: Uitmuntend Show: Uitmuntend
Werk: BLP, WT E/L klasse Werk: KNJV-MAP-A, KNJV-A
Kleurvererving: BBEE Kleurvererving: BbEE (draagt lever, geen geel)

Wil je meer uitslagen en foto's van Dustin zien kijk dan op http://www.stankovsky-flatcoated.at/ en voor Flynn op haar eigen pagina Flynn.

Stamboom Dustin Flat-XP X Khila Flynn Umbra Fida

Dustin Flat-XP

 

Rondix Woodcock at Hawksthorn Tarncourt Gorse Tarncourt Escort
Tarncourt Fantasia
Rondix Mole Rondix Humla
Wheatmill Gabriella of Rondix
Ally Macbeal Flat-XP Bjugel’s Djuelpisker Monty Flat Trial Wenja Fars Pisker
Chirley’s Roce Djuel
Undine vom Retrieverzwinger Camwood Flying Dutchman
Juno vom Retrieverzwinger

Khila-Flynn Umbra Fida

 

Envy Ashes of St. Helens Gowran Indigo Extra Little Red Rooster of Varingo
Gowran Tres Cher
Conover’s Xellent Xperience Xellent Star
Conover’s Storm Light
Hilaria Umbra Fida Tewbell’s A French Challenge O’Flanagan Much Ado About Nothing
Dark Noble’s Bellflower
Dancing Shadow Acacia Bombay Saphir of Lorien
Whipcord’s Lilly

Mijn fok-filosofie

Naar mijn idee streef je bij het fokken van een nest naar een Flatcoated Retriever die in hoge mate voldoet aan de rasstandaard van de FCI (Fédération de Cynologique Internationale). Volgens deze standaard is een Flatcoat een vrolijke actieve hond van middelmatige grootte, met een intelligente uitdrukking, die kracht toont zonder grofheid en snelheid uitdrukt zonder iel te zijn. Ook heeft de Flatcoat de overige rastypische kenmerken: in ruime mate bedeeld met een natuurlijke aanleg tot jachthond, waarbij aan optimisme en vriendelijkheid uiting wordt gegeven door een enthousiaste staartactie. Qua temperament is het een hond vol zelfvertrouwen en vriendelijkheid. De uiterlijke kenmerken zijn uitvoerig beschreven in deze standaard en zeker niet onbelangrijk. Want één van de voorwaarden om üiberhaupt met een hond te kunnen werken, is dat hij qua bouw goed in elkaar zit.

Het zoveel mogelijk beantwoorden aan de rasstandaard van de FCI en de aanvullende eisen van de Flatcoated Retriever Club, die vooral gericht zijn op gezondheid, uiterlijk en werkresultaten, is voor mij het uitgangspunt voor het fokken van een nest. Door hieraan te voldoen hoop je als fokker een bijdrage te kunnen leveren aan het behouden van de kwaliteit van het ras in de toekomst.

Uiteraard heb ik door eigen ervaringen, vooral in het werken met mijn Flatcoats, nog een aantal persoonlijke eisen waar een door mij gepland nest aan moet voldoen.

Zo is mijn ideale Flatcoat een gepassioneerde werker, met veel doorzettingsvermogen en in het bezit van een groot probeemoplossend vermogen. Zijn werk zal hij bij voorkeur uitvoeren met hoge snelheid en uitstekend neusgebruik. Uiteraard ontkom je dan niet aan een bepaalde neiging tot zelfstandigheid. Hieruit volgt dat de Flatcoat een jachthond is die heel graag met en voor je wil werken, maar die daarbij ook (soms) eigen ideeën heeft. Terwijl niet-rasliefhebbers dit mogelijk als een hinderlijke eigenschap zien, is het voor mij juist een grote uitdaging om hiermee om te gaan.

In sociaal opzicht heb ik nog aanvullende eisen en niet de minst belangrijke. Voor mij hoort een Flatcoat bovenal een vriendelijk karakter te hebben naar zowel mens als dier.

Zoals uit het bovenstaande blijkt, neem ik het fokken zeer serieus. Ik fok alleen als ik zelf een pup, uit het door mij te fokken nest, wil en kan aanhouden.

Xquiszt nestje zomer 2012

Dagboek Jasper Umbra Fida x Xquiszt Manso's Cariño Saszu

23 september 2012

Goede berichten van de Brownies

Willy heeft van alle pupeigenaren bericht gekregen hoe het met de Brownies gaat. Het gaat goed. Grappig om te horen hoeveel ze op elkaar lijken: de bench gaat inmiddels prima, ze hebben soms geen tijd om te eten, zijn vriendelijk en sociaal naar mens en dier en hebben een vrolijke kwispel.

Links Doortje bij de eerste training, foto midden zusje Pleun (sprekend Saszu) en rechts ligt Vegasz lekker in het gras

Met Tarszy gaan het ook prima, ze geniet van haar leventje samen met oma Piusz en mama Saszu. Met Piusz en Saszu gaat het prima. Al is Saszu nu wel heel erg kaal geworden. Je kunt haar huidje bijna overal zien. Hopelijk heeft ze als het buiten echt kouder wordt, weer een beetje een jas.

Links Xavi en midden Joe kauwen op een speeltje en rechts broertje Dobber in actie

Willy en ik willen alle pupeigenaren hartelijk bedanken voor de leuke berichtjes en mooie en grappige foto's. We zouden het heel leuk vinden om op de hoogte te blijven van de avonturen van dit bruine zestal.

6 september 2012

De Brownies vliegen uit

Zes Xquisztjes zijn deze week uitgevlogen. Het valt zwaar om afscheid te moeten nemen van de Brownies. Maar wij weten dat ze allemaal goed op hun plaats zijn bij hun nieuwe baasjes. Gelukkig blijft één bruintje bij Willy. Het is dametje paars geworden en ze gaat Tarszy heten. Vandaag gaan Willy en ik met haar op pad om voor het eerst te trainen. Wij wensen alle Brownies een fantastisch hondenleven en hopen dat we op de hoogte worden gehouden van alle avonturen die ze gaan beleven. Ik sluit dit Dagboek van het nest van Saszu en Jasper met onderstaande foto's.

 

Reutje: zwart

Stamboomnaam: Xquiszt Kincszy Tüsesz

Eigenaar: Familie Jansen

Roepnaam: Vegasz

 

Reutje: geel

Stamboomnaam: Xquiszt Kincszy Barnasz

Eigenaar: Familie van Mourik

Roepnaam: Joe

 

Reutje: rood

Stamboomnaam: Xquiszt Kincszy Kedvesz

Eigenaar: Annemiek Kuipers en Arno Verkaart

Roepnaam: Dobber

 

Reutje: blauw

Stamboomnaam: Xquiszt Kincszy Munkasz

Eigenaar: Familie Pijlman

Roepnaam: Xavi

 

Teefje: oranje

Stamboomnaam: Xquiszt Tarszy Celesz

Eignaar: Tessa Danz en Willem Minkels

Roepnaam: Pleun

 

Teefje: groen

Stamboomnaam: Xquiszt Tarszy Eszes

Eigenaar: Marjoleine van Doorn

Roepnaam: Doortje

Teefje: paars

Stamboomnaam: Xquiszt Tarszy Ravasz

Eigenaar: Willy Walbeek

Roepnaam: Tarszy

 

4 september 2012

Puppytest

Zondag 2 septemer jl. was de puppytest van de Flatcoated Retriever Club. Zoals op de site van de FRC staat vermeld, brengt de puppytest een aantal basiseigenschappen van de pups in kaart. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, gaat het er dus niet om welke pup als beste uit de test komt. De puppytest is bedoeld om de toekomstige eigenaren te matchen met een pup die het best bij hun (gezins)situatie, verlangens en mogelijkheden past. Afgelopen vrijdag hebben Willy en ik zelf al onze eigen test op de Brownies losgelaten en nu was de FRC, vertegenwoordigd door Elian en Marijke (thanks!!!), aan de beurt. Beide testen waren nuttig en we hebben er ook echt van genoten.

Links reutje blauw gaat even kijken bij de paraplu en rechts heeft teefje paars de uitgang van het hekje gevonden

Er wordt tijdens de puppytest gekeken of de pups problemen kunnen oplossen, door ze bijvoorbeeld achter een hekje te plaatsen. Nou, dat hekje was voor de Brownies geen enkel probleem, ze vonden binnen no time de uitgang. Verder wordt er gekeken of de pups gevoelig zijn voor visuele of akoustische prikkels. Sommige bruintjes waren niet onder de indruk van deze prikkels en andere schrokken eventjes maar herstelden al weer snel.

Lekker apporteren en rechts de Brownies in de "wachtkamer"

Alle zeven vonden ze het enig om te apporteren. Tijdens de test werden de puppies aan een "vreemde hond" voorgesteld. Zoals je kunt zien op onderstaande foto is deze vreemde hond geen echte hond, maar een goed gelijkende speelgoedhond.

Teefje groen apporteert de sok en reutje blauw maakt kennis met "de vreemde hond"

Ik vind dat Willy erg trots mag zijn op dit fantastisch leuke nest. Wat zijn de Brownies geweldig leuke hondjes. Ze zijn stuk voor stuk mensgerichte hondjes, die graag wat samen met de baas willen doen. Het zijn zeven getalenteerde werkertjes met echte super neusjes. De keuze is gemaakt wie welk hondje krijgt en de komende dagen vliegen de bruintjes uit. We gaan ze vreselijk missen, maar we weten dat ze bij hun nieuwe baasjes een heerlijk hondenleven krijgen. En teefje paars, die blijft bij Willy!!!

Ik wil Marjoleine bedanken voor de geweldig leuke foto's van de puppytest.

28 augustus 2012

Een uitje en nieuw portretfoto's

Gisteren zijn de Brownies geënt, niet één heeft een piepje gegeven. De dierenarts heeft alle pups gezond verklaard. Vandaag zijn Willy en ik op stap geweest met het 7-tal. We zijn met de auto naar een veld gereden en hebben daar de kleintjes met oma Piusz en mama Saszu los gelaten.

"Hé, wat gezellig oma ben je er ook en kunnen we ook bij jou drinken?"

Wat waren de pups stoer, ze vonden het helemaal niet eng zo'n groot vreemd veld. Maar renden vol zelfvertrouwen door het hoge gras. Het was echt heel gaaf om te zien. Als je ze roept komen ze blij naar je toe en begroeten je met hun kwispelende staartjes.

Lekker knuffelen met Willy

Knuffelen vinden ze allemaal heerlijk, de één heeft er alleen wat meer tijd voor dan de ander. Het zijn echte Flatcoatjes want als ze met je knuffelen beperken ze zich niet tot één likje, nee je krijgt er meteen een heleboel.

Nog even rennen en dan met z'n allen naar de auto

Na even gerend en gespeeld te hebben, heb ik van allemaal een nieuwe portretfoto gemaakt (zie hieronder het resultaat). Daarna hebben we ze mee naar de auto genomen en in de bench gezet. Nou, daar waren de Brownies het niet mee eens!!!

"Echt, ik kan best zelf al in de auto springen" en rechts zeven verontwaardigde puppies

Portretfoto's 28 augustus 2012

Links reutje rood en rechts reutje zwart

Links reu blauw en rechts geel

De dametjes oranje en groen

En tot slot teefje paars

25 augustus 2012

Nieuwe avonturen

Van de week waren alle Brownies een beetje ziek. Ze hadden diarree, waren lusteloos en wilden niet eten. Net als de één beter was, begon de ander. Het was echt heel zielig voor de kleintjes. Maar gelukkig zijn ze nu weer helemaal opgeknapt en hebben ze weer lekkere dikke buikjes.

Links oma Piusz en rechts mama Saszu samen met 7 Brownies op de foto

Er zijn ook nu weer veel mensen op bezoek geweest om de bruintjes te bewonderen. Zelfs twee keer bezoek uiit Duitsland. Silke is met papa Jasper op bezoek geweest en ook Anke en Annabelle kwamen langs. De puppy's zijn dol op bezoek en vinden het heerlijk om geknuffeld te worden.

Zo nu en dan drinken ze nog even bij mams

Ze beginnen de wereld hoe langer hoe meer te verkennen. Er wordt lekker gespeeld en zo af en toe wordt er bepaald wie de baas is. Met het mooie weer van de afgelopen dagen zitten ze dagelijks in de buitenren. Als je de ren in stapt komen ze meteen breed kwispelend naar je toe.

Lekker spelen en van alles ontdekken

Deze week hebben ze hun eerste autoritje gemaakt, de eerste twee minuten zaten ze even te piepen, maar al snel lagen ze heerlijk te slapen in de bench. Het nieuwe terrein was voor sommige eventjes spannend, maar al snel vonden ze het enig en gingen op ontdekkingsreis.

Maar van spelen wordt je moe

Ik ben er helaas nog niet aan toegekomen om nieuwe portretfoto's van het zevental te maken, maar dat hoop ik deze week goed te maken. A.s. maandag worden ze geënt en donderdag komt de chipper. Zondag 2 september a.s. is de puppytest van de Flatcoated Retriever Club.

Lekker slapen en als daarna heb je weer honger, zeker als mams Saszu weer voorbij komt gelopen

Ja, het leventje van de Brownies bestaat nu nog uit veel slapen, meerdere keren per dag eten, spelen en daarna ....... wordt alles weer herhaald.

21 augustus 2012

Brownies

Het gaat goed met de bruintjes, ze zijn inmiddels vijf weken oud. Ze zien er uit als Hollands welvaren. De gewichten variëren tussen de 2000 gram van één van de teefjes tot 2750 gram voor de grootste reu. Ze komen nu lekker buiten en de pups worden steeds met nieuwe speeltjes geïntroduceerd. Er is inmiddels al heel wat bezoek geweest om de kleintjes te bewonderen. De pap heeft plaats gemaakt voor gewelde brokjes en dat gaat er goed in. Saszu is een geweldig lieve moeder en geeft haar kroost nog dagelijks een toetje uit haar melkbar. De namen voor de pups zijn door de Raad van Beheer goed gekeurd. Natuurlijk zit de 'sz' weer in de naam, want dat is nou eenmaal traditie bij de Xquiszt pups.

Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan???

Voor de reuen zijn de volgende namen bedacht (Kincszy betekent 'schatbewaarder' net als Jasper)
Xquiszt Kincszy Tüsesz (onstuimig)
Xquiszt Kincszy Barnasz (bruin)
Xquiszt Kincszy Kedvesz (lief)
Xquiszt Kincszy Munkasz (werker)

Gewelde brokjes zijn lekker, saampjes eten en daarna heel moe

De teven worden naar hun oma en moeder genoemd, Tarszy betekent 'maatje' net als oma Piusz de andere namen verwijzen naar Saszu
Xquiszt Tarszy Celesz (slim/bijdehand)
Xquiszt Tarszy Ravasz (slim/bijdehand)
Xquiszt Tarszy Eszes (slim/bijdehand)

Een dikke buik, even krabben en weer lekker slapen

Volgende week worden de pups geënt en de puppytest van de Flatcoated Retriever Club staat gepland voor 2 september a.s. We hebben nog maar twee weken om te genieten van Brownies. Wat vliegt de tijd!!!

De foto's zijn deze keer gemaakt door Marjoleine van Doorn. Super bedankt Marjoleine, ze zijn echt heel leuk!!!

9 augustus 2012

De eerste keer pap

Gisteren hebben de pups voor de eerste keer pap gekregen. Ze vonden het echt heerlijk!!! Het blijft geweldig om zo'n eerste pap maaltje mee te maken. Puppies hebben alleen nog maar bij de moederhond gedronken en moeten natuurlijk even leren hoe ze de pap naar binnen krijgen. Nou, deze kleintjes hadden niet veel tijd nodig om dit te leren, sommige likten meteen de pap naar binnen en andere hadden wel een seconde nodig om te bedenken hoe deze substantie naar binnen moest. Het zijn echt een paar ongelooflijke bijdehandjes dit zevental.

Héél eventjes gaat het er beschaafd aan toe maar binnen no time is het complete chaos

De puppies zijn nu drie weken oud. De werpkist is opgeruimd en hun leefruimte is uitgebreid, ze waren hier ook echt aan toe. Ze groeien goed en ontwikkelen zich snel. Deze week weer nieuwe portretfoto's van de vier reutjes en drie teefjes. Willy en ik vonden de pups er zo schattig uitzien met de pap op hun smoeltjes. Daarom hebben we deze keer de zeven mini bruintjes met pap en al op de foto gezet.

Portretfoto's 9 augustus 2012

Links reutje blauw en rechts reutje zwart

Reutje geel links en zijn broertje rood rechts

De dames paars en groen zien er ook schattig uit

Tot slot dametje oranje met haar papsmoeltje

2 augustus 2012

Portretfoto's

Gisteren heb ik zelf geprobeerd om weer nieuwe portretfoto's van de brownies te maken. En dan natuurlijk ook nog enigszins in de stijl van Lenk. Daarna de foto's bewerken en voilà: Zie hier het resultaat. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat?!!!

Links reutje rood en rechts reutje geel

Reutje blauw en reutje zwart

Links teefje oranje en rechts teefje paars

En teefje groen

30 juli 2012

2 weken jong

Vandaag zijn de brownies alweer 2 weekjes jong. Echt ongelooflijk hoe de tijd vliegt. Alle oogjes zijn inmiddels open, zo prachtig die nu nog blauwe kijkers!!!, en ze groeien werkelijk als kool. Om al die mondjes te kunnen voeden, moet Saszu flink eten. Ze krijgt nu ongeveer 4 keer zoveel eten als normaal en heeft nog steeds honger........

Saszu ligt heerlijk te slapen terwijl haar puppies drinken, zo schattig!!!

Net als Saszu zijn haar kinderen er ook vlot bij. Haar kroost loopt er al lustig op los en wij vinden het nu al niet vreemd meer om ze regelmatig door de werpkist te zien rennen. Echt, in het begin weet je niet wat je ziet.

Ook weten de meeste pups de ingang c.q. uitgang van de werpkist al heel goed te vinden en een aantal is er zelfs al uitgeklommen, op zoek naar de 'melkbar'. Om ongelukken te voorkomen, hebben we al een extra verhoging moeten plaatsen zodat we ze nog even in de werpkist kunnen houden. Maar één dezer dagen zullen we hun leefomgeving toch echt moeten vergroten.

Links alle zeven en rechts reutje blauw vergeleken met een flesje cola-light

19 juli 2012

Portretfoto's

Willy heeft mij gevraagd iedereen te bedanken voor de lieve berichtjes en kaartjes die ze heeft ontvangen. Het is hardverwarmend hoe iedereen meeleeft met het nestje van Saszu. Vandaag ben ik bij Willy geweest en heb van alle brownies een portretfoto gemaakt. Dit is het resultaat.

Links reutje blauw en rechts reutje zwart

Reutje geel en reutje rood

Links teefje oranje en rechts teefje groen

En dit is teefje paars

18 juli 2012

De pups zijn geboren!!!

Vol trots willen Willy en ik laten weten dat afgelopen maandagavond 16 juli Saszu is bevallen van zeven puppies. Er zijn vier reutjes en drie teefjes geboren. Moeder en pups doen het erg goed.

Nog maar net geboren

Het is ongelooflijk, maar de hele bevalling heeft maar 1,5 uur geduurd. Saszu is een heerlijk snel werkhondje, maar dat ze ook zo snel kan bevallen hadden we nooit durven verwachten ……..

Saszu is een geweldige moeder en zorgt met veel liefde en aandacht voor haar puppies. Het kost veel moeite om haar even mee naar buiten te nemen voor een plasje, want ze wil zo snel mogelijk terug naar haar kroost.

Lekker drinken bij Saszu

Ze zijn zo schattig en we kunnen onze ogen niet van de zeven brownies afhouden. Het worden vast zeven fantastische weken en we zullen regelmatig de avonturen van het zevental op het Dagboek plaatsen.

Alle zeven

13 juli 2012

Nog maar één week

Over ongeveer een week worden de puppies van Saszu geboren. Soesje is nu echt behoorlijk dik, maar gelukkig nog lekker fit tijdens de wandeling. Willy en ik hebben de puppies niet alleen gevoeld maar nu ook zien bewegen. Dat blijft toch geweldig!!! De werpkist staat op z’n plek en alle voorbereidingen zijn gedaan. Het aftellen kan beginnen ……..

Saszu is er bijna klaar voor

4 juli 2012

7 weken drachtig

Alweer 7 weken drachtig en ook nu hebben we Saszu op de foto gezet. Daarop is duidelijk te zien dat de flanken van Saszu nu minder zijn uitgezet, maar dat just de onderbelijning is gezakt. De tepels van Saszu zijn ook al volledig op de komende taak voorbereid en dus 'huge' en daarbij laat Saszu een enorm hongergevoel zien. We zijn nu dan ook begonnen met haar een beetje bij te voeren.

Links Saszu weer een klein beetje dikker en rechts de niet meer zo uitgezette flanken

Komende week gaan we de werpkist opzetten en kan Saszu er vast aan wennen. Naar verwachting zal vooral oma Piusz haar intrek in de werpkist gaan nemen...

26 juni 2012

Een klein beetje dikker

Saszu is nu bijna zes weken drachtig en zo langzamerhand kun je zien dat zij een klein beetje dikker begint te worden. Aan haar tepeltjes kun je heel goed zien dat ze drachtig is. Ik zal proberen vanaf nu elke week een foto van Saszu te maken en in het Dagboek te plaatsen, zodat jullie haar zwangerschap een beetje kunnen volgen. Nog zo'n drie weken en dan worden de pups geboren, wat vliegt de tijd!!!

Saszu droomt van haar puppies, hoeveel zouden het er zijn?

Ik weet zeker dat Saszu een hele goede en lieve moederhond zal zijn. Zij heeft tenslotte mijn Flynnder vrijwel direct geadopteerd en haar alle beginselen van de hondentaal bijgebracht. Ze heeft dit met veel talent, liefde en geduld gedaan en zowel Flynn en ik zijn haar heel dankbaar voor deze belangrijke gedragscursus. Nog een paar weken en dan kan Saszu deze taak bij haar eigen kroost toepassen.

Links Saszu een klein beetje dikker en rechts showt Soesje haar grote tepeltjes

 

19 juni 2012

Drachtig!!!

Vandaag is er een echo gemaakt van Saszu en daaruit blijkt duidelijk dat Saszu drachtig is. Jasper heeft goed zijn best gedaan. We hebben dan ook heel wat hartjes zien kloppen, maar hoeveel puppies het worden blijft nog even een verrassing. Wat we nu al wel zeker weten is dat het getalenteerde werkhondjes gaan worden. Dat kan niet anders uit zo'n geweldige combinatie.

En Piusz die wordt .......... oma!!!

De aanstaande oma en moeder

Hieronder een foto van de echo, je kunt op deze foto één pup zien. Binnenkort publiceer ik een filmpje van vier pups maar eerst uitvinden hoe.

Bovenin kun je een hoofdje van een pup zien

31 mei 2012

Wachten

Het is nu twee weken na de dekking en wachten vol spanning of het is gelukt. Een paar daagjes na de dekking was Saszu 's ochtends wat misselijk, maar ze kan net zo goed iets verkeerds hebben gegeten. Het is moeilijk te beoordelen of er iets veranderd is, want Saszu loopt al weken aan de lijn, omdat ze een blessure heeft aan één van de tenen van haar rechter pootje. Soesje heeft natuurlijk behoorlijk de balen van de lijnrust en vooral dat ze niet kan werken. Maar het is nu even niet anders, we hopen niet alleen op puppies maar vooral op een spoedig herstel.

Saszu met haar geblesseerde teen

Het is nu wachten op de echo, over ruim twee weken is het zover. Ik hou jullie op de hoogte.

20 mei 2012

Saszu gedekt

Wat eerder dan verwacht is Saszu loops geworden en op 16, 17 en 19 mei jl. is zij gedekt door Jasper Umbra Fida. De dekkingen verliepen echt heel ontspannen en het was duidelijk dat de twee bruintjes elkaar erg lief vonden. De komende vier weken worden spannend en het wachten is op de uitslag van de echo, uiteraard houden Willy en ik je op de hoogte!!!

"Ik vind je lief"

Heb je interesse in een leverkleurige pup uit deze combinatie, stuur dan een mail door gebruik te maken van de knop rechtsboven op deze pagina. A.s. woensdag vertrekken Willy en ik voor een weekje naar Duitsland om de eerste verjaardag van mijn Flynn te vieren. Dit betekent dat wij pas na woensdag 30 mei a.s. mailberichten kunnen beantwoorden.

Toekomstig nest

In de zomer van 2012 verwacht Willy Walbeek een nestje van Jasper Umbra Fida en haar Xquiszt Manso's Cariño Saszu. Deze combinatie is goedgekeurd door de begeleidingscommissie van de Flatcoated Retriever Club. Er worden alleen leverkleurige pups verwacht. Voor meer informatie over deze combinatie kun je contact opnemen met Willy (mailadres flowofspirits@upcmail.nl).

Naam: Jasper Umbra Fida "Jasper" Naam: Xquiszt Manso's Cariño Saszu "Saszu"
Geboren:14 januari 2010 Geboren: 1 augustus 2007
Gezondheid: A2, ED vrij, PL vrij, Ogen vrij, inclusief Gonio Gezondheid: HD A, Patella vrij, Ogen vrij Distichiasis niet vrij
Show: Uitmuntend Show: Uitmuntend 1e plaats Clubmatch 2009
Werk: WT, AFD A, JP/R en BLP Werk: KNJV A 1ste plaats, MAP A 1ste plaats

Stamboom pups Jasper x Saszu

Jasper Umbra Fida
WT, AFD A, JP/R, BLP
Casblaidd Little Archer Trioaks Fletcher Blackrake Otello of Collyers
Aughnaleck Katy of Trioaks
Milsteadx Red Squaw of Casblaidd Casblaidd Don't Pay the Ferryman
Selene Lucero of Milsteadx
Ch. Eowyn Umbra Fida
WT O, JEP, Mock Trial O
Casblaidd Game Rights Little Red Rooster of Varingo FTW
Casblaidd Dutch Courage
Ch. Alwine Umbra Fida Leangerouse's Black Bay
Ch. Bronwynn of Lorien
Xquiszt Manso's Cariño Saszu KNJV A, MAP A Hinnared's Manso
FTW
Varingo Top Gun Varingo Richboy FTW
Varingo Chaminade
Pumpans Domino Damsel Ch. Hinnared's Nitro
Ch. Gitthans Honey Buzzard
Xquiszt Tickling Piusz
KNJV A, MAP A, Deelname Nimrod 2008
Torwood Tickle Ted The Great Pretender at Torwood
Bel Fire at Torwood
Quail's Jackeroo Fidesz
KNJV A, MAP A, Deelname Nimrod 2004
Kamp. Waverton Apple Jack
Quail's Diver's Dipper

Voorlopig fok ik zelf geen nestje. In 2010 is Harley gedekt, maar tot mijn grote verdriet leeg gebleven. Hierdoor stopt mijn huidige lijn. Na dit verdriet een plekje te hebben gegeven ben ik in 2011 op zoek gegaan naar een pup. Het was een lange zoektocht naar mijn vijfde Flatcoat. Maar op 24 mei 2011 is in Duitsland mijn Khila-Flynn Umbra Fida "Flynn" geboren. Ik ben erg blij met dit vrolijke, snelle, slimme en gepassioneerde hondje. Het is echt een Flatcoat naar mijn hart. Mocht over een paar jaar blijken dat zij qua gezondheid, werkaanleg, karakter en uiterlijk voldoet aan de regels van de FCI, FRC en uiteraard mijn eigen eisen dan zal zij de stammoeder van onze kennel Flow of Spirits worden, de tijd zal het leren ........

Hieronder twee foto's van kleine Flynn toen ze 12 weken oud was. Meer informatie over mijn Flynnder vind je op haar eigen pagina Flynn.

Flynn 12 weekjes oud

 

Het 1e nest

Na enige tijd goed alle voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen besloot ik 2005 voor een nestje van mijn Pip te gaan. Het leek mij geweldig om van mijn eigen fantastische, lieve en super getalenteerde Flatcoatje puppies te krijgen. Maar bovenal gaf dit nest mij de mogelijkheid zelf een nieuwe pup uit te kunnen kiezen.

Dit nest heb ik op de naam van de fokker van Flow en Pip gefokt en hierdoor dragen de puppies de naam Of the Love of Liberty. Reltub Black Velvet "Bob" was de reu van mijn keuze, een geweldige hond die heel wat werkkwalificaties op zijn naam heeft staan. Hij heeft een fantastisch karakter en is voor mij een Flatcoat uit duizenden. Uit deze combinatie zijn 7 pups geboren, bestaande uit 5 reuen en 2 teefjes. Eén van deze twee teefjes voldeed volledig aan mijn wensen en is bij ons gebleven, haar naam is Harley (zie pagina Harley).

Reltub Black Velvet "Bob" x Twinklestar Of the Love of Liberty "Pip"

Stamboom nest Reltub Black Velvet "Bob" en Twinklestar Of the Love of Liberty "Pip"

Reltub Black Velvet

Trialer, FTW DKBRCH, DKJCH, NJCH en SJCHJacht

Varingo Richboy FTW Claverdon Raffles of Collyers FTA
Feather Boa at Varingo
Reltub Flirtacious Flossy Balsan Luke
Bell Hop

Twinklestar Of the Love of Liberty

KNJV A, KNJV MAP-A en deelname NIMROD 2008

Yarowl Yearining Yarny Kamp. Braemist Galway Lad
Ifeeway De La Fontaine De Bersee Nimrod 1998
Yarowl Yeasty Yester Casuarina Tungku Makota FTA
Int. Kamp. Coltsfoots Barn Owl KNJV A, FTA

Voor meer informatie over Reltub Black Velvet "Bob" kijk dan bij Links, klik op Flathounds. Op de homepage van Annika Christiansen heeft Bob zijn eigen pagina. Voor meer informatie over Twinklestar Of the Love of Liberty "Pip", ga naar de pagina Pip.

Gezondheids-, werk- en show uitslagen nest Bob en Pip

Naam
HD
PL
Ogen
Werk
Show
Pips Stern Of the Love of Liberty (reu)
HD A
Graad 1
KNJV, MAP, WT A
Uitmuntend
Pips Max Of the Love of Liberty (reu)
HD A
Vrij
 
C-certificaat
Zeer Goed
Pips Murphy Of the Love of Liberty (reu)
     
Search Dog
Zeer Goed
Pips Perro Of the Love of Liberty (reu)
HD A
Vrij
   
Zeer Goed
Pips Kenai Of the Love of Liberty (reu)
         
Pips Bretta Of the Love of Liberty (teef)
     
C-certificaat
Uitmuntend
Pips Harley Of the Love of Liberty (teef)
HD A
Vrij
Vrij
KNJV-A, MAP-A
Zeer Goed

Foto's en overige informatie nakomelingen Bob en Pip

Ik ben erg trots op de nakomelingen van Bob en Pip. Tijdens de nestreünie in juli 2009 (zie Nestreünie) heb ik gemerkt dat het allemaal vrolijke, enthousiaste honden zijn met een open en vriendelijk karakter. Bij de jachtproeven bleek dat ze graag en snel werken. Ze beschikken allemaal over een uitstekend leervermogen en hebben een geweldig neusgebruik. Ik ben erg blij dat beide ouderdieren hun uitstekende werkstijl hebben doorgegeven aan hun nakomelingen. Qua uiterlijk lijkt Bretta het meest op haar mams Pip, terwijl Max en Harley het meest op papa Bob lijken. Helaas heeft Bob aan bijna allemaal zijn hoge staartdracht doorgegeven.

Pips Stern of the Love of Liberty

Dit is Stern

In het nest had Stern het groene bandje, alle hondjes hadden een bijnaam in het nest. Zijn bijnaam was "Phantom". Als Stern mij ziet (maar vooral hoort) is hij vreselijk blij. De begroeting duurt zeker een paar minuten. Het is een heerlijke enthousiaste hond, die samen met zijn baasje Jules van Harssel al heel wat heeft bereikt in de jachthondensport. Hij heeft een KNJV A diploma en meerdere WT A's gehaald. Super hoor!

Pips Max Of the Love of Liberty

Dit is Max

Max was de kleinste reu in het nest en dat is hij nog steeds. Hij had het licht blauwe bandje en zijn bijnaam in het nest was "Dappere Dodo". Qua uiterlijk lijkt hij sprekend op zijn vader Bob. Max is een heerlijke hond met een stabiel open karakter, in het werk heeft hij dezelfde stijl als zijn moeder Pip. Hij is een echt werktalentje! Samen met z'n vrouwtje Yvon deed hij aan jachttraining. Het is vreselijk verdrietig maar Yvon is in 2009 bij een verkeersongeluk omgekomen. Max woont nu samen met zijn baasje Kees.

Pips Murphy Of the Love of Liberty

Dit is Murphy

Murphy was in het nest de grote dikke beer, eten is nog steeds zijn grootste hobby. Hij had het paarse bandje en zijn bijnaam in het nest was "Purple Rain". Zijn eerste baasje Marius is veel te jong overleden. Daarom is Murphy herplaatst. Hij woont tegenwoordig in Rockanje, bij zijn nieuwe baasje Aad. Samen met Aad gaat hij dagelijks op stap want hij werkt als Search Dog en speurt mensen op. Een flatcoat die elke dag mag werken, wat wil je nog meer!

Pips Perro Of the Love of Liberty

Dit is Perro

Perro had het gele bandje en zijn bijnaam in het nest was "Mellow Yellow". Deze foto heb ik van hem gemaakt toen hij een paar dagen bij ons logeerde, wat heeft hij toch een leuk hoofd. Perro is een mooie reu, met een vriendelijk, open en stabiel karakter. Hij vindt het geweldig om te werken. Een fantastische Flatcoat! Samen met zijn baasjes Annette en Jan woont hij tegenwoordig in Engeland.

Pips Kenai Of the Love of Liberty

Dit is Kenai

Kenai had het donker blauwe bandje en zijn bijnaam in het nest was "Snoop Dog". Kenai woont in Spijkernisse. Het is een mooie rustige hond met een lief karakter. Samen met zijn baasje Bart doet hij aan jachttraining. Je kunt zien dat hij hiervan geniet. Naast Kenai woont zijn zusje Bretta. Samen met hun baasjes gaan zij regelmatig op stap om te trainen. Wat een heerlijk honden leven!

Pips Bretta Of the Love of Liberty

Dit is Bretta

Bretta is één van de twee teefjes en had het multicolore bandje in het nest, zij kreeg daarom de bijnaam "M.C". Bretta was het mooiste teefje en lijkt sprekend op haar moeder Pip. Dus niet alleen een mooi hondje, maar ook een teefje met prima werkkwaliteiten. In 2009 is zij herplaatst wegens gezondheidsklachten van haar eerste baasje. Zij woont nu in Spijkenisse waar haar nieuwe baasje Anton enthousiast met haar traint. En haar broertje Kenai ........ dat is de buurman.

Pips Harley Of the Love of Liberty

Dit is Harley

Harley is mijn eerste eigen gefokte Flatcoat. Mijn oogappeltje en enorme knuffelbeest. Mijn geweldige werkmaatje zowel in de jachttraining als in de praktijkjacht. Voor meer informatie over dit heerlijk hondje kijk op haar eigen pagina Harley. Ik had zo graag nakomelingen van haar gekregen, helaas is dat niet gelukt.

Een verslag van de eerste 7 weken van het eerste nest

In april 2005 zijn wij naar Denemarken gereden voor de dekking van Reltub Black Velvet "Bob" en mijn Twinklestar Of the Love of Liberty "Pip". Pip is drie keer gedekt. De dekkingen verliepen heel soepeltjes. Al vrij snel merkte ik veranderingen aan Pip, maar om het zeker te weten heb ik haar met vier weken laten onderzoeken door mijn dierenarts. Het was geweldig om te horen dat Pip drachtig was.

Op deze foto is Pip zeven weken drachtig

Op 25 juni 2005 is mijn lieve Pip bevallen van 7 puppies, 5 reuen en 2 teefjes. De rust en kalmte waarmee zij de bevalling heeft gedaan heb ik enorm bewonderd. Ik ben Pip (en natuurlijk ook Bob) nog dagelijks dankbaar voor deze zeven geweldige nakomelingen.

Hieronder een foto impressie van de nestperiode.

De eerste pup (Harley) is geboren

Alle zeven pups zijn geboren

Pip is heel moe

Flow kijkt toe hoe de pups bij Pip drinken

Met z'n allen in de mand

Baby Harley (bandje rood)

Ieder z'n eigen bakje

Maar moeder Pip blijft favoriet

In deze houding slaapt Harley nu nog steeds

Eén van de wandelingen en Floor is mee