Flow of Spirits Holly Blue "Phoenix"

Geboren 08-03-2016

Op 8 maart 2016 werd Flynn, met de geboorte van haar zeven "Flynnders", de nieuwe stammoeder van mijn kennel. Teefje lichtblauw, vernoemt naar de vlindersoort Holly Blue, bleef bij ons in Nunspeet. Haar roepnaam is Phoenix, maar ik noem haar ook wel Fien, Josephine of Holly Bolly.

Phoenix heeft mij helemaal ingepakt. Ze mag dan qua uiterlijk de grandeur van haar moeder Flynn (nog) missen, maar als dat alles is …… Mijn benjamin heeft echt alle kwaliteiten die ik zoek in een Flatcoat. Ze heeft een super karakter, naar mens en hond. Ze is outgoing en enthousiast (soms een beetje té). Het is een schat van een hond en ze vindt knuffelen het einde.

Qua werkaanleg ben ik meer dan tevreden. Fien is een bijdehandje, leert snel en werkt in hoog tempo, als ze begrijpt wat er van haar wordt verwacht. Ze wil graag samenwerken en vindt apporteren geweldig. Aan eigen initiatief ontbreekt het ook niet. Ze heeft, net als de andere Flynnders, een super goede neus. Ze kan fantastich schakelen tussen lange neus (hoge kophouding) en korte neus (neus aan de grond). Dat zie je toch niet vaak bij een Flatcoat. Deze goede neus heeft helaas zijn keerzijde, want regelmatig zie ik dat ze al van ver verwaaiing krijgt van allerlei viezigheid. Phoenix heeft een gevoelig kantje, niets mis mee, want dit maakt haar makkelijk te corrigeren. Maar het is wel mijn taak om haar vertrouwen niet te verliezen.

Toen Phoenix drie maanden oud was is ze geopereerd aan een urachus divertikel. Dit is een uitstulping aan de blaas. In deze uitstulping bleven zich steeds bacteriën ophopen waardoor ze de één na de andere blaasontsteking kreeg. Gelukkig is het geen erfelijke aandoening, maar een foutje van de natuur. Na de operatie bleek pas wat een invloed deze ontstekingen op haar hadden. Voor de operatie was ik verbaasd dat ik zo'n braaf teefje had gehouden. Maar na de operatie kwam haar ware aard pas echt naar boven. Naast een aandoenlijk wijfie is ze namelijk ook heerlijk ondeugend en ondernemend.

Fientje, een Flatcoat dametje naar mijn hart!

Gezondheid HD A, PL vrij, Bb/EE

Werk 2 x SJP B-diploma, gekwalificeerd voor de M(eervoudige)A(apporteer)P(roef), bejaagd in Nederland, Duitsland en België

Exterieur 2 Uitmuntend (Bleiswijk 2017), Uitmuntend Fokdag

Stamboom Flow of Spirits Holly Blue

Dustin Flat-XP

Rondix Woodcock at Hawksthorn Tarncourt Gorse Tarncourt Escort
Tarncourt Fantasia
Rondix Mole Rondix Humla
Wheatmill Gabriella of Rondix
Ally Macbeal Flat-XP Bjugel’s Djuelpisker Monty Flat Trial Wenja Fars Pisker
Chirley’s Roce Djuel
Undine vom Retrieverzwinger Camwood Flying Dutchman
Juno vom Retrieverzwinger
Khila-Flynn Umbra Fida Envy Ashes of St. Helens Gowran Indigo Extra Little Red Rooster of Varingo
Gowran Tres Cher
Conover's Xellent Xperience Xellent-Star
Conover's Storm Light
Hilaria Umbra Fida Tewbell's A French Challenge O'Flanagan Much Ado about Nothing
Dark Noble's Bellflower
Dancing Shadow Acacia Bombay Saphir Of Lorien
Whipcord's Lilly

Resultaten Phoenix

Activiteit Plaats Punten Plaatsing
Gehoorzame hond Nunspeet   1
       
       

.

.