Workshops, trouble shoots, puppytesten en nestreünie

Workshops

Ook in 2018 geven Willy Walbeek en ik een aantal workshops. Zes in Nederland en we zijn gevraagd om in Duitsland twee workshops te geven. De workshops zijn bedoeld voor alle apporterende jachthondenrassen die aan de basiseisen van C- tot en met A-niveau voldoen. De workshops vinden plaats in de omgeving van Almere.

Agenda Workshops 2018
Zaterdag 4 en Zondag 5 maart a.s Coburg Duitsland
Dinsdag 3 april a.s. Workingtest training
Maandag 9 april a.s. Workingtest training
Vrijdag 4 mei a.s. Workingtest training
Dinsdag 22 mei a.s. Workingtest training
Maandag 4 juni a.s. Workingtest training
Vrijdag 15 juni a.s. Workingtest training

 

Alle workshops hebben dit jaar de titel Workingtest training, omdat wij hierdoor gevarieerde en uitdagende proeven voor jullie uit kunnen zetten, waarbij de verschillende facetten van de jachttraining aan de orde komen. Deze workshops zijn niet alleen bedoeld ter voorbereiding op de workingtests, maar ook om te oefenen voor het komende MAP-seizoen. Een aantal proeven doen we namelijk met wild. Een workshop neemt een hele dag in beslag. Tijdens de workshops krijgt elke combinatie persoonlijke aandacht en wij streven er naar dat alle voorjagers met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Doel

De workshops zijn voor alle jachthondenrassen en zijn gericht op het apporteren. Tijdens de workshops staat het verkrijgen van optimale communicatie tussen voorjager en hond centraal. Maar ook het benutten van de talenten en het leren dealen met de wat minder sterke kanten van de hond (en voorjager) is een belangrijk onderdeel. Elke combinatie wordt bij de oefeningen individueel begeleid. Het is ons streven om alle deelnemers zoveel mogelijk nuttige tips mee te geven.

Omdat wij samen deze workshops geven is het mogelijk twee oefeningen tegenover elkaar uit te zetten. Dit geeft ons de mogelijkheid de deelnemers meer oefeningen aan te bieden. Verder vinden wij het belangrijk dat de workshops interactief zijn en dat de voorjagers elkaar aan het werk zien, want hier leer je tenslotte ook veel van.

Wil je deelnemen aan één van onze workshops dan kun je inschrijven door een mailtje te sturen (zie knop Email rechtsboven in de banner). Geef in het bericht de volgende informatie door: naam voorjager, roepnaam hond, ras, trainingsniveau en uiteraard aan welke workshop je wilt deelnemen. Verder willen we van je weten wat je hoopt te leren en of je tegen bepaalde problemen aanloopt.

Wij hanteren per workshop een maximum aantal deelnemers, dus schrijf je tijdig in.

Trouble shoots, puppytest en nestreünie

Naast de workshops is het ook mogelijk om ons in te schakelen voor trouble shooting bij bepaalde trainingsproblemen, zoals bijvoorbeeld met waterwerk of schotangst.

Uiteraard blijft het voor fokkers nog steeds mogelijk ons te vragen voor een puppytest of een nestreünie. Voor inhoudelijke vragen over een trouble shooting, puppytest of nestreünie kun je mij een mail sturen via de knop rechtsboven (zie Email) deze pagina.

Onze ervaring

Willy houdt zich al sinds 1993 bezig met jachthondentraining en heeft sinds 1996 een eigen jachthondenschool. Naast het verzorgen van cursussen voor staande honden, retrievers en spaniëls heeft zij ook vele wedstrijden en workshops georganiseerd voor eigen school, collega trainers en diverse rasverenigingen.

Zelf ben ik vanaf 2000 bezig met jachthondentraining. Ik ben 5 jaar lid geweest van de Jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club (FRC). In deze vijf jaar heb ik wedstrijden en workshops georganiseerd. In 2007 ben ik bij Willy gaan trainen en ben ik ook begonnen met lesgeven in haar hondenschool.

Vanaf 2009 geven wij samen workshops niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Vanwege het succes van deze activiteiten en omdat het zo goed klikt tussen ons en wij samen zo op één lijn zitten qua passie en visie hebben wij ook voor 2017 weer een aantal workshops gepland.